divendres, 15 d’octubre del 2010

Introducció:

Doncs sí... al final m'he decidit a fer un blog...! feia temps que em rondava pel cap donar a coneixer les fotografies del cel que faig des del meu observatori astronòmic del Montsec. Que en pugui gaudir tothom... em deia a mi mateix...! i vet aqui...! que un blog és ideal; no cal apendre farragosos llenguatges de programació i pots anar directe al grà sense perdre't en tecnicismes.

Però l'afició a l'astronomia també comporta moltes vegades haver-se de fer instruments i petits útils per solucionar els múltiples problemes que es presenten, o saber petits trucs per fer treballar l'instrumental de forma òptima. Així doncs, en aquest blog també hi inclouré totes aquestes tècniques a mida que vagin sorgint.

I que me'n dieu del vessant científic que té l'astronomia? des de temes de física, com l'òptica o la naturalesa de la llum, a temes d'astrofísica, com els que tenen a veure amb la formació de l'univers, a la vida i la mort dels estels o a d'altres, ja més casolans, com serien els relatius al nostre sistema solar i a la nostre llar, el planeta Terra!

I perquè no parlar sobre el paissatge geogràfic, i adhuc històric, que acull aquesta mena de "celobert" que és el meu observatori al Montsec?  Un àmbit territorial que, en construir-se el Parc Astronòmic a l'ampara del Consorci del Montsec, es va declarar "Zona protegida contra la Contaminació Lumínica" i que l'any vinent acollirà el IV Congrés Intenacional d'Espais Naturals de Cel Fosc. 

Un autèntic calaix de sastre...! Si n'hi ha... de temes per parlar...!

Bé...! però anem a pams, de primer començaré per penjar (se'n diu així no... en la terminologia blogaire?) les últimes fotos que he fet a l'observatori. Gaudiu-ne...! i, si us sembla bé, feu-me saber el vostre parer.

Benvinguts al vostre Blog!

4 comentaris:

  1. enhorabona, tot i que no puc visualitzar les fotos!!! petonets, Neus.

    ResponElimina
  2. Molt bé el Blog!! Ja me n'he fet seguidora!
    Jo si que puc veure les fotos, i son impresionants! Per cert, que no sabia que es podien posar 3 fotos en una, quanta informació en una sola imatge!
    Felicitats, fins al pròxim post!

    ResponElimina
  3. Hola Ramon,

    He descobert el teu Blog per casualitat.
    M´agrada molt la foto on surt urà.

    Ens veiem a Àger

    Salutacions

    ResponElimina
  4. hola Ramón,
    Al entrar al blog i tafanejar he quedat impresionat del treball que ha representat per a tu el adquirir els coneixements per arribar a poder parlar d'aquests temes.Al veure les fotos penso que petits que som els humans.M'agraden les explicacions que dones i que ho fan més amè per els que no estem tant entrats en materia.
    Felicitacions.Seguiré aquest blog,per aprendre.
    Enric Moliner.

    ResponElimina