dimecres, 3 de novembre del 2010

Lluna en fase creixent

Aquesta és la última foto que he fet de la Lluna

Lluna en fase creixent. 19/10/2010
SC-235mm f/6,3 + Camera Canon EOS 300D a focus primari.
Temps d'exposició: 1/750 s
  
Està orientada tal com la veiem a ull nu que és, també, tal com surt fotografiada a focus primari del telescopi durant el seu pas pel meridià; és a dir amb el nord a dalt i l'est a l'esquerra.

Per cert...! sabíeu que diuen que la Luna és mentidera? i que si forma una "D", de decreixent, ens enganya! perquè és creixent i si forma una "C", de creixent, també ens enganya! perquè en realitat és decreixent o minvant?

Observeu els rajos que surten radialment del cràter Tycho i que abasten ben bé mig hemisferi lunar. Són els esquitxos de pedra i pols que van sortir disparats a conseqüència de l'impacte de meteorit que el va formar i com que a la Lluna no hi ha atmosfera que erosioni res han romàs, i romandran així, pels segles dels segles.

I... us sona el nom de Mar de la Serenitat (Mare Serenitatis) ? Segur que sí...! va ser aquell on hi van alunitzar les missións Luna 21 de l'época Soviètica amb el seu  vehicle robotitzat Lunokhod-2 per fer-hi experiments. I la última missió tripulada dels americans a la Lluna, la Apollo 17, que també va desembarcar-hi un vehícle el famós Lunar Rover que va estar voltant la planicie tot fent-hi experiments i recollint-hi mostres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada